top of page

Emelie Lundmark

Jag heter Emelie Lundmark och är designingenjör och konstnär. I mitt företag, Dinie Design, är jag noga med att inte begränsa mig till en viss genre utan experimenterar friskt både med material och tekniker.

Jag skapar oftast utifrån en känsla så min inspiration kommer nästan alltid från händelser som påverkat mig starkt emotionellt. Ofta är dessa kopplade till kultur eller naturupplevelser: Från min tid i Frankrike och Italien, men i minst lika hög grad från vinternätter i Finland eller sommarkvällar på havet i Bottniska viken. Teknikmässigt håller jag mest på med målningar i akvarell, akryl och olja samt skulpturer i lera och trä. 

 

Eftersom teknik är fascinerande läste jag till civilingenjör inom Teknisk design, kompletterat med Handelsstudier inom ekonomi&marknadsföring. Nu har jag turen att få jobba med spännande produktutvecklingsprojekt. 

 

Kontrasten mellan teknik och konst är inspirerande. Jag vill ha bäggedera i mitt liv och framgent är målsättningen att hitta synergier för att i högre grad kunna kombinera de två. Oavsett vad jag tar mig an tenderar dock mitt skapande att återvända till porträtteringar av varelser med överdrivna proportioner, fulla av känsla och böljande rörelse.  

Kontaktuppgifter:

Telefonnummer: +46734428521

E-mail: emelie@diniedesign.se

DinieDesignLogoWeb2-01_edited.png
Emelie.jpg

Storyn bakom namnet Dinie design

Dinie hette familjens Siameskatt som levde hos oss från det att jag föddes till dess jag fyllde 17. Tillsammans med Trubbis (en sköldpaddsfärgad bondkatt) är hon alltjämt närvarande i de minnen jag har från min ungdomstid och hon fick sitta modell för många av mina tidigaste tavlor! 

Dinie Design blev också namnet på det UF företag jag drev under högstadietiden. Det fungerade bra då så varför byta?

Kontakta mig gärna!

Tack för ditt meddelande!

  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Facebook Ikon
3fd9e5d7-c073-4b6e-8a52-ef6e55d76d1b.JPG
bottom of page